Ajuts a la rehabilitació


Són ajuts per rehabilitar habitatges per tal que tinguin les condicions mínimes d’habitabilitat, per adequar les instal·lacions d’aigua, gas, electricitat i sanejament, per facilitar la mobilitat a l’interior per a persones disminuïdes i per millorar l’aïllament tèrmic i/o acústic.

 

A qui van dirigits?

A titulars d’habitatges per a la rehabilitació d’interiors.A titulars d’edificis d’un sol habitatge per a la rehabilitació d’elements que formin part de l’edifici o de l’interior de l’habitatge.

S’entén que són titulars tant les persones amb títol de domini com amb qualsevol altre dret que permeti realitzar les actuacions de rehabilitació i complir amb les obligacions que corresponen al manteniment i conservació dels habitatges: propietàries, usufructuàries, llogateres o usuàries.

Abans de sol·licitar els ajuts, cal haver passat l’avaluació tècnica prèvia (un informe previ a l’inici d’obres) per a la justificació de la necessitat i idoneïtat de l’actuació i disposar del resultat d’aquesta avaluació.

 

Captura de pantalla 2014-02-26 a la(s) 13.14.41

 

Tràmits relacionats

1.-Inspecció tècnica dels edificis (ITE) – Certificat d’Aptitud de l’Edifici.

2.- Ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

 Normativa aplicable

Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges

Decret 13:2010, de 2 de febrer, pel Pla per al dret a l’habitatge del 2009-2012

Decret 171/2012 de 27 de desembre, pel qual es prorroga la vigència del Decret 13/2010, de 2 de febrer, pel Pla per al dret a l’habitatge del 2009-2012.

 Organisme responsable

1.-Departament de Territori i Sostenibilitat

2.-Agència de l’Habitatge de Catalunya

 

Més info Generalitat de Catalunya