El PSC obté l’aval de Junts a les ordenances fiscals després d’acceptar rebaixar l’IBI un 2% Font: Diari Segre 17-10-2023

A més d’incloure bonificacions per a la construcció i rehabilitació de pisos i descomptes per a l’Horta

El govern aconsegueix així la majoria necessària per aprovar-les demà en un ple extraordinari

El govern municipal del PSC va arribar ahir a un acord amb Junts per Catalunya per aprovar les ordenances fiscals del 2024 a canvi de reduir l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) un 2% i incloure bonificacions fiscals per a l’Horta i la reforma o construcció d’habitatges. Així ho van afirmar tant la tinent d’alcalde de Bon Govern, Carme Valls, com la portaveu de Junts, Violant Cervera, de manera que el PSC ja compta amb els suports necessaris per aprovar les ordenances en el ple extraordinari de demà, ja que amb els seus nou edils i els cinc de Junts aconseguirien la majoria absoluta.

S’ha de recordar que el projecte inicial d’ordenances del PSC contemplava reduir l’IBI un 1%, així com una pujada general de les taxes del 5,8% (vegeu el desglossament). Després de l’acord assolit amb Junts, a més de doblar la rebaixa de l’IBI al 2%, també s’amplia del 10% al 25% la bonificació en l’IBI rústic als habitatges de l’Horta. 

A més, es bonificarà l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en un 90% per a construccions destinades a temporers i en un 75% per a les obres en patis escolars que s’obrin al públic o tinguin un ús social.Valls va justificar el pacte amb Junts al·legant que les seues propostes eren les que millor s’ajustaven al seu projecte i que “a diferència d’ERC i PP (que també tenen 5 regidors), no han imposat línies roges” i va remarcar que el pacte és puntual i no és un acord de mandat. Per la seua part, Cervera va dir que aposten per unes ordenances “que no perdin de vista la realitat econòmica de la ciutat i adaptar-se a l’encariment de la vida”, així com buscar noves vies de recaptació apostant pel desenvolupament del polígon industrial de Torreblanca.

Per llegir la notícia en la font d’origen seguiu el següent enllaç: Diari Segre: 17-10-2023 El PSC obté l’aval de Junts a les ordenances fiscals després d’acceptar rebaixar l’IBI un 2%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Accés Intranet